Over ons

Wie zijn we?

Met een team van vijf vastberaden vrienden werd een vereniging zonder winstoogmerk opgestart. Het doel van deze vzw is sportpromotie in en rond Gent te verhogen. We willen onze passie voor sport overdragen aan anderen en hen het plezier van fysieke activiteit laten ervaren. Samen met talloze vrijwilligers realiseren we al onze activiteiten met oogpunt op details. 

Het is ons doel sport te promoten op een zo groot mogelijke schaal. We willen iedereen het aangenaam, sociaal en teamversterkend karakter van sport laten inzien. Een ervaring beleven waarvan mensen denken: “hoe goed was dat?” of eerder “Oehoe was dat?”. Hoe we dit in de praktijk realiseren kan op verschillende manieren en hangt af van de doelgroep (bedrijven, jeugd of anderen). 

Oehoe

Ons sportief team

Onze geschiedenis

Alles begon in het jaar 2017. Voor het vak “Eventmanagement” aan de Universiteit van Gent werd het team achter Oehoe geboren. Deze vier studenten zouden een sportief evenement organiseren met een vernieuwend karakter. En als kers op de taart stond alles in teken van de vzw: “Sportaround” waar de integrale winst naartoe zou gaan. Na maandenlange voorbereidingen werd een eerste editie van de Archery Battle gehouden. Het evenement kende een succes en vroeg al snel naar meer. Het team besloot om een 2e editie te organiseren.

Vanwege de innerlijke drijfveer van Oehoe om meer mensen aan het sporten te krijgen werd een vzw opgericht met als doel sportpromotie en -beoefening in en rond Gent te verhogen. Met trots kunnen we zeggen dat het eindresultaat van de 2e editie professioneler, aangenamer en sfeervoller oogde dan de eerste editie. Om een idee te geven: er werd ongeveer een verdubbeling van deelnemers (zowel bedrijven als individuele personen) op deze 2e editie vastgesteld. Ook werd een eerste teambuilding georganiseerd in samenhang met de Archery Battle voor KBC.

In 2019 willen we ons aanbod uitbreiden. Het verhogen van sportpromotie bij de jeugd is een belangrijk doel van onze organisatie en dit willen we graag realiseren door het geven van sportkampen. Zo wordt dit jaar voor het eerst een bergkamp georganiseerd. Daarnaast vindt ook de 3de editie van de Archery Battle plaats die ook mooi spektakel beloofd te geven. En wie weet komen er nog wel extra evenementen bij in de toekomst… 😉

Het is met pijn in het hart dat deze informatie rond Oehoe vzw werd opgesteld, maar toch met nostalgisch mooie herinneringen aan de afgelopen periode en een positieve blik op de toekomst. Emmy Viaene, Eline Dewilde, Ilias De Wit, Kevin De Schamphelaere en Arno De Letter, de Oehoe-bestuurders, hebben momenteel meer dan voltijdse bezigheden die de combinatie met het runnen van een vzw, op de kwaliteitsvolle manier dat zij het graag willen, onmogelijk maakt.

Samen hebben we dan ook besloten TIJDELIJK de ‘jaarlijkse’ activiteiten van Oehoe stop te zetten. In 2020 zullen er geen activiteiten plaatsvinden: Oehoe Bergkamp, Archery Battle en de andere geplande initiatieven worden dit jaar dus niet doorgetrokken.

Een lichtpuntje bij deze droevige info!

MAAR, we hebben als team en vriendengroep beslist om de vzw te laten blijven bestaan. De reden hiervoor is dat ons doel niet verloren mag gaan en we in de toekomst graag nog alle kansen open laten. Door deze vzw te behouden hopen wij andere initiatiefnemers te kunnen ondersteunen waar nodig en eens onze professionele activiteiten duidelijk vorm hebben gekregen, hopen wij ons opnieuw te kunnen focussen op de Oehoe-activiteiten. Of dit zal lukken is nog maar de vraag, maar de optie blijft open en we zien dan wel wat de toekomst brengt.

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van eventuele ontwikkelingen binnen de vzw: volg ons op Facebook en Instagram of hou de website in de gaten.

 

Het team zegt geen vaarwel, maar TOT ZIENS!

 

Iets meer over ons team

Kevin De Schamphelaere slaagde oktober dit jaar voor zijn opleiding aan de politieschool en werd direct op een prachtige, maar drukke plaats in ons land geplaatst. Kevin zal instaan voor de veiligheid in onze hoofdstad. Criminelen zal hij de mond snoeren en de zwakke weggebruiker zal hij begeleiden door de hobbelige straten van Brussel. We wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Ilias De Wit combineerde het afgelopen jaar Oehoe met zijn studies tot Marketing en Sales Manager aan de Vlerick Business School. Daar behaalde hij zijn diploma met glans, won hij de prijs voor beste salespitch én slaagde hij erin een job als marketeer en verkoper bij de Cookware Company te bemachtigen. Ondertussen reist Ilias de wereld rond om de kookindustrie te veroveren en grootwarenhuizen te overtuigen van zijn kwaliteitsvolle producten aan de beste prijs.

 

Neem zeker eens een kijkje in het gamma via: https://www.cookware-co.com/ en hopelijk zien we deze kookspullen snel bij ons in de winkel.

Eline Dewilde bestuurde reeds voor ze actief Oehoe-lid werd een andere vzw genaamd ‘Ghent Symphony Orchestra’. Als voorzitster leidt ze deze orkestgroep niet enkel op een professionele manier, maar bespeelt ze ook nog eens het publiek met haar contrabas (wist je trouwens dat een contrabas eigenlijk niet in een Audi A1 past?). Naast deze boeiende hobby volgt Eline de opleiding tot handelsingenieur aan de UGent, en met succes!

UITNODIGING: In Paradisum – 24nov2019 te Sint-Machariuskerk Gent
(tickets en info: https://www.ghentsymphonyorchestra.be/in_paradisum/)

Emmy Viaene startte begin september haar 4de jaar als leerkracht lager onderwijs. Momenteel heeft ze haar eigen grote, maar boeiende klas in de school Roezemoes in Zeebrugge.

“Het mooiste moment van Bergkamp was toch toen we de eeuwige sneeuw op de top van de berg bereikten!”

Arno De Letter heeft besloten om het doctoraat dat hij gestart was aan de VUB rond kwaliteit van jeugdsport niet verder te zetten. Zijn laatste opdracht aan de VUB was een event organiseren voor het goede doel genaamd Stap-Voor-Stap Tegen Kanker. Het event was een groot succes met heel veel sporten, een prachtige locatie, een leuke wandelquiz en een heerlijke brunch. Via het Paul De Knop-fonds steunt de VUB hiermee onderzoek naar immunotherapie.

Het bureauwerk en het theoretische onderzoek stond te ver van de praktijk en dat bleek niets voor Arno te zijn. Momenteel is Arno op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de (sport)management sector. Wij zijn ervan overtuigd dat Arno een nieuwe job zal vinden waarin hij zijn passie en teamgeest goed zal kunnen gebruiken.

 

“Het leukste aan Oehoe is de blije gezichten die steeds op de Oehoe-activiteiten tevoorschijn komen en je weet dat jij hier je steentje hebt toe bijgedragen.”

 

Probeer nu een digitale escape room vanuit uw kot!

Gebruik de code OLYMPISCHGOUD voor 30% korting!

(Geldig tot 8 augustus 2021)

Schrijf je team in op een tijdslot!

Meer info? Klik hier.