fbpx

Over ons

Wie zijn we?

Met een team van vijf vastberaden vrienden werd een vereniging zonder winstoogmerk opgestart. Het doel van deze vzw is sportpromotie in en rond Gent te verhogen. We willen onze passie voor sport overdragen aan anderen en hen het plezier van fysieke activiteit laten ervaren. Samen met talloze vrijwilligers realiseren we al onze activiteiten met oogpunt op details. 

Het is ons doel sport te promoten op een zo groot mogelijke schaal. We willen iedereen het aangenaam, sociaal en teamversterkend karakter van sport laten inzien. Een ervaring beleven waarvan mensen denken: “hoe goed was dat?” of eerder “Oehoe was dat?”. Hoe we dit in de praktijk realiseren kan op verschillende manieren en hangt af van de doelgroep (bedrijven, jeugd of anderen). 

Oehoe

Ons sportief team

Onze geschiedenis

Alles begon in het jaar 2017. Voor het vak “Eventmanagement” aan de Universiteit van Gent werd het team achter Oehoe geboren. Deze vier studenten zouden een sportief evenement organiseren met een vernieuwend karakter. En als kers op de taart stond alles in teken van de vzw: “Sportaround” waar de integrale winst naartoe zou gaan. Na maandenlange voorbereidingen werd een eerste editie van de Archery Battle gehouden. Het evenement kende een succes en vroeg al snel naar meer. Het team besloot om een 2e editie te organiseren.

 

 

Vanwege de innerlijke drijfveer van Oehoe om meer mensen aan het sporten te krijgen werd een vzw opgericht met als doel sportpromotie en -beoefening in en rond Gent te verhogen. Met trots kunnen we zeggen dat het eindresultaat van de 2e editie professioneler, aangenamer en sfeervoller oogde dan de eerste editie. Om een idee te geven: er werd ongeveer een verdubbeling van deelnemers (zowel bedrijven als individuele personen) op deze 2e editie vastgesteld. Ook werd een eerste teambuilding georganiseerd in samenhang met de Archery Battle voor KBC.

 

 

In 2019 willen we ons aanbod uitbreiden. Het verhogen van sportpromotie bij de jeugd is een belangrijk doel van onze organisatie en dit willen we graag realiseren door het geven van sportkampen. Zo wordt dit jaar voor het eerst een bergkamp georganiseerd. Daarnaast vindt ook de 3de editie van de Archery Battle plaats die ook mooi spektakel beloofd te geven. En wie weet komen er nog wel extra evenementen bij in de toekomst… 😉